THY ile Bangkok uçuşum: A350 kabini ve Do&Co ikramı

👤 Hüseyin Demir 📅 16 Ara 2024, 03:42 💬 6 yanıt 👁 789 görüntüleme
☰ Konu mesajları 7 mesaj

Selamlar, geçen ay THY ile İstanbul-Bangkok hattını uçtum, yaklaşık 9 saatlik bir yolculuktu ve uzun zamandır merak ettiğim bir rotaydı. THY'nin uzak hat deneyimini paylaşmak istedim, çünkü bu hatta uçacaklar için derli toplu bilgi az.

Uçağımız A350'ydi ve açıkçası kabin beni baya etkiledi. Sessizlik ve havalandırma o kadar iyiydi ki 9 saatin sonunda beklediğim kadar yorgun inmedim. Koltuk arkası ekran büyüktü, THY'nin eğlence sisteminde film ve dizi seçeneği bol, zaman su gibi aktı.

İkram tarafında THY yine kendini belli etti. Do&Co imzalı iki ana servis çıktı, aralarda da atıştırmalık vardı. Ben uçmadan önce thy.com'dan özel yemek seçmiştim, normal servis arabası gelmeden benimkini ismimle getirdiler, bu detay hoşuma gitti.

Miles&Smiles üyesi olduğum için bu uçuştan ciddi mil biriktirdim, uzun hat olduğu için statü miline katkısı da iyi oldu. IST'de uçuş öncesi vaktimi de lounge'da geçirdim, orası ayrı keyifti.

Kabin ekibi ilgiliydi, su ve içecek için sürekli geçtiler. Tek küçük not, uçak doluydu ve uyumak için pencere kenarını seçmek iyi oldu.

Genel olarak THY ile bu uzak hattan çok memnun döndüm. Bu rotayı ya da THY'nin başka uzak hatlarını uçan arkadaşlar, sizin deneyiminiz nasıldı, nelere dikkat etmeli?

THY'nin A350'leri gerçekten çok başarılı, ben de Uzak Doğu hatlarında hep onları tercih ediyorum. Senin dediğin gibi kabin sessizliği ve nem ayarı sayesinde uzun hatta çok daha az yorgun iniyorsun. Bangkok hattında genelde geniş gövde çıkıyor zaten, şanslıymışsın. Uçuştan önce thy.com'dan uçak tipine bakıp A350 olan seferi seçmek bile deneyimi değiştiriyor.

Do&Co ikramı THY'nin en güçlü yanlarından biri bence, özellikle uzak hatta servis kalitesi belli oluyor. Özel yemeği önceden seçmen çok iyi olmuş, ben de hep yapıyorum; Miles&Smiles hesabından Yolculuğum kısmına girip uçuştan en az 24 saat önce seçmek lazım, son anda olmuyor. Bangkok dönüşü gece servisinde sıcak yemek gayet doyurucuydu bende de.

Bu hatta ben de uçtum, Miles&Smiles mili konusunda haklısın, uzak hatlar statü için çok iyi besliyor. Ben bu tip uçuşları biriktirip Elite statüsünü bu sayede koruyorum. Bir de THY'nin Star Alliance üyesi olması Bangkok bağlantılarında işe yarıyor, oradan başka noktalara devam edeceksen aynı bilette ayarlamak mümkün oluyor.

IST lounge'una değinmen güzel, THY'nin İstanbul'daki business lounge'u cidden geniş ve yemek çeşidi bol, uzun aktarmalarda hayat kurtarıyor. Bangkok gibi gece kalkışlı uzak hatlarda uçuştan önce orada dinlenmek uçuşa bambaşka başlatıyor. Elite Plus ya da business biletin yoksa mil ile de girebiliyorsun, uzun beklemede kesinlikle değer.

THY ile birkaç kez Uzak Doğu uçtum, kabin ekibi genelde ilgili oluyor, seninki de öyle olmuş. Pencere kenarı tüyon önemli, uzak hatta uyumak için şart. Bir de THY'nin uçak içi internetine bakmadın mı, yeni uçaklarda Wi-Fi oluyor, mesajlaşma bazen ücretsiz; bağlantıda kalmak isteyenler için iyi bir artı. Bangkok hattı zaten THY'nin gözde rotalarından, memnun kalmana şaşmadım.

Tam da THY ile Bangkok düşünüyordum, yazın çok iş gördü. A350, Do&Co ve özel yemeği önceden seçme kısmını not aldım. Miles&Smiles numaramı girmeyi de unutmam artık, uzak hatta mil yazmasın olmaz. THY'nin bu uzak hatlardaki servisi gerçekten ayrı oluyor diye duyuyordum, seninkiyle de doğrulanmış oldu. Eline sağlık, güzel anlatmışsın.